T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / YILDIRIM - Dumlupınar Anaokulu

Tarihçe

   TARİHÇE

 

Okulumuz Değirmenlikızık köy okulu olarak inşa edilmiştir.Sonrasında köye kapasitesi daha fazla olan ilköğretim okulu yapılarak mevcut binanın ise 2001-2002 Eğitim Öğretim yılında bağımsız Anaokuluna dönüştürülerek hizmet vermesi sağlanmıştır.

2003 yılında daha önce asfalt olan bahçemiz Büyükşehir belediyesi Fen işleri daire başkanlığı ve yıldırım belediyesi işbirliği ile bugünkü yeşil çim alan ve ağaçlandırma çalışmaları yapılmıştır.

2004 yılında eski çatımız komple yenilenmiş ve pencere kasaları PVC ile değiştirilmiştir. Bu çalışmalar İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılmıştır.

2005 yılında Okulumuz bahçesindeki kum havuzunun yanında çocuklarımızın yararlanabileceği oyun alanı genişletilmiş, Atatürk büstü kaide yenileme çalışması (mermer kaplama) yapımı tamamlanmıştır.

Binamızın bağımsız anaokulu olarak fiziki yapısı 2012-2013 yılında yaptığımız restorasyon ve tadilat çalışmalarıyla son şeklini almıştır. 2012 yılında yapılan bu restorasyon ve tadilat çalışmalarıyla,Atatürk büstü yenilenmiş, yemekhane ve mutfak arasında servis kapısı açılmış,idari odaların tamamı okul zemin katına taşınmış,sınıflar ve donanım malzemeleri yenilenmiş çocuklarımızın ilgi ve ihtiyaçları doğrultusunda hazırlamış olduğumuz alanlarda eksik olmayıp her sınıfımızda bilgisayar ve LCD TV mevcuttur.Çok amaçlı salon ve döşemeleri yenilenmiş, çocukların kıyafet ve ayakkabılarını koyabilmeleri için vestiyer ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla dersliklerin bulunduğu kata dolaplar yaptırılmıştır.2016-2017 eğitim öğretim yılı sonu yaz tatilinde binamızın iç ve dış elektrik tesisatı,okulun pvc zemin kaplaması tamamen yenilenmiş, 2017-2018 eğitim öğretim yılında okulumuz oyun parkındaki oyuncaklar yenilenmiş, her sınıfa kaliteli ahşap malzemeden bir duvara boydan boya beyaz çok amaçlı çekmeceli dolaplar yaptırılmış bu sayede okulun çehresi tamamen değişerek binamız  okul öncesi eğitime yönelik tüm faaliyetlere daha elverişli bir fiziksel yapıya bürünmüştür.

Okulumuz gerek kadrosunun uyumlu çalışmaları gerekse kullanım alanlarının genişliği ve ferahlığı itibarıyla güçlü bir yapıya sahiptir.

Öğrencilerimize gelişim alanlarını destekleyici eğitim ortamları ve gelişim fırsatları okulöncesi eğitim programının öngördüğü şekilde sunulmaktadır.

Okulumuz 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında 14 şube 277  öğrenciyle eğitimine devam etmekte olup Okulumuz da 1 müdür,1 müdür yardımcısı  14 öğretmen, 1 rehber öğretmen, 1 destek eğitim öğretmeni ,5 yardımcı personel görev yapmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.12.2012 - Güncelleme: 04.03.2021 12:47 - Görüntülenme: 3724
  Beğen | 9  kişi beğendi